Wandelcoaching

Wandelcoaching “de natuur als spiegel voor jouw innerlijke ontwikkelingsproces”

Als je wandelt kom je letterlijk in beweging. Dat is niet alleen gezond voor je lichaam, maar wandelen stimuleert ook beide hersenhelften, waardoor je denken meer in balans komt met het creatieve deel van je brein. Wandelen in de natuur helpt je om stiller te worden in je hoofd. Even geen doordravende stroom van gedachten meer. De natuur werkt rustgevend, zodat je beter in staat bent te luisteren naar je innerlijke gevoel. Om zelf antwoorden op je vragen te kunnen vinden.
Iedereen loopt in zijn of haar leven het levenspad. Dat pad voert je door diepe dalen, kent vele stormen en dan in één keer gaat het je voor de wind. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zijn er beren op je weg, weet je niet hoe je je hoofd boven water moet houden of voel je je uit het veld geslagen, een andere keer voelt het alsof je vleugels hebt. Allemaal metaforen die min of meer met de natuur hebben te maken.

Als je wandelt in de natuur zeggen de keuzes, van bijvoorbeeld de weg die je kiest, veel over hoe je in het leven staat. Ga je voor de brede rechte weg waarin je ver vooruit kunt kijken, ben je vaak iemand die niet zo van verrassingen houdt, die graag weet waar je aan toe bent. Kruip-door-sluip-door-weggetjes zijn voor mensen die wel van een verrassing en een uitdaging houden. Beide hebben hun valkuilen: je leven gaan op de brede weg kan saai worden, verrassingen en uitdagingen kunnen je boven het hoofd groeien.
Aan de hand van jouw coachingsvraag gaan we kijken wat er anders kan. Welke keuzes heb je gemaakt in je leven waardoor je misschien je pad bent kwijt geraakt, niet meer goed weet waar het in jouw leven om gaat of waar je naar toe wilt. Misschien ben je op eenkruispunt in je leven waarop je moet kiezen hoe nu verder te gaan, of wil je van je valkuil je kracht maken. Al ‘wandelend’ verkennen we je levenspad tot we de nieuwe weg gevonden hebben. Tot je weer weet waar je staat in je leven en waar je naar toe gaat.

Wandelcoaching is geschikt voor bijvoorbeeld:
Het verkrijgen van inzicht, in je eigen gedrag en handelen, maar ook wat je kracht en wat je valkuil is.
Als je ‘verdwaald’ bent in je leven, of op een punt in je leven bent aangekomen en niet weet welke richting je op wilt..

Hoe gaat wandelend coachen in zijn werk?
Je gaat een aantal keren op stap, iedere wandeling zo’n 1,5 uur. In een kennismakingswandeling kun je ervaren of deze coachingsvorm bij je past en aangeven waar je aan zou willen werken. Samen bepalen we hoeveel wandelingen je gaat maken.
Een wandelsessie kan ook deel uit maken van het HSP begeleidingstraject.

Waar?
Vaak gebruiken we hiervoor de groene omgeving van het reeuwijkse plassengebied., maar een andere plaats is ook mogelijk. Dit plannen we in overleg met jou.

Praktijk Plexus Solaris werkt volgens de NOBCO Ethische Gedragscode. Bij klachten is het Klachtenreglement van Stichting NOBCO van toepassing.
Klik HIER voor Ethische Gedragscode

Reacties zijn gesloten.