Huisregels en adviezen

Omdat praktijk Plexus Solaris het erg belangrijk vindt dat de bezoeken op een verantwoorde manier hulp bieden of ontspannen zijn, geeft de massagetherapeut hieronder wat algemene informatie over de massagebehandelingen in de praktijk.

– Ethiek en hygiëne staan binnen de praktijk hoog aangeschreven. Praktijk Plexus Solaris verwacht van de cliënten dat zij hier tevens zorg voor dragen.

– De massagebehandelingen en (intake)-gesprekken geschieden op afspraak, hetzij telefonisch of per e-mail.

– Om geheel ontspannen de massagekamer in te stappen, is het advies om op tijd aanwezig te zijn.

– Mobiele telefoons dienen tijdens de behandeling uitgeschakeld te zijn.

– Bij bezoek hoeft u geen handdoek mee te nemen.

– Voor aanvang van een eerste behandeling wordt een aantal vragen gesteld met betrekking tot uw medische en/of sportieve verleden. Geef aan wat voor u het doel van de massagebehandeling is en vooral waar u eventueel last van hebt. Dit intake-gesprek neemt ongeveer 20 minuten in beslag en wordt niet in rekening gebracht.

– De declaratienota is bestemd voor de zorgverzekeraar waarbij de cliënt aangesloten is. Deze kan in overleg per post of per e-mail opgestuurd. Dit exemplaar staat op naam en is bestemd voor degene die daadwerkelijk de behandeling heeft ondergaan.

– De betaling dient contant te worden gedaan. Indien dit niet mogelijk is kan in overleg de betaling binnen de termijn van 2 weken op de bankrekening van praktijk Plexus Solaris worden gestort.

– Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure kan de massagetherapeut de behandeling staken en u doorverwijzen naar een arts. Vervolgbehandeling zijn mogelijk zodra de arts hiermee toestemt.

– Bent u reeds onder behandeling van een arts, therapeut of specialist, dan kan de massagetherapeut u vragen met hem te overleggen of een massagebehandeling gedurende de behandelingsperiode toegepast mag worden. Indien nodig kan de massagetherapeut een doorverwijzing naar een andere collega adviseren.

– Bespreek met de behandelaar het eventuele medicijngebruik, aangezien dit van invloed kan zijn op de massage. In een aantal gevallen is aanpassing van de behandeling noodzakelijk.

– Praktijk Plexus Solaris is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen.

– Bij praktijk Plexus Solaris vinden GEEN erotisch getinte massages plaats.

– Gemaakte afspraken kunnen uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos gewijzigd of afgezegd worden. Bij het niet tijdig annuleren kan praktijk Plexus Solaris het gehele bedrag van de behandeling in rekening brengen.

– Na de massage kunt u tijdelijk last krijgen van verergering van de klachten, vermoeidheid, zwaar gevoel in je lichaam, meer urine uitscheiding of verandering van de urinekleur, verandering in de ontlasting, meer dromen, meer contact met de gevoelens die je hebt ervaren tijdens de massage. Het is verstandig om direct na de massage intensieve inspanningen te vermijden. Het lichaam laat na de massage zien wat er losgemaakt is, bijvoorbeeld de al onderhuids aanwezige vermoeidheid. Door hier aandacht aan te besteden, door rustig aan te doen of even te gaan liggen blijf je langer bij het ervaren gevoel en daarmee dichter bij jezelf. Het is goed om na de massage meer water te drinken om afvalstoffen die vrijgemaakt zijn sneller af te voeren via de nieren.

Zijn er nog onduidelijkheden of vragen over de praktijk, behandelingen of een ander onderwerp, aarzel dan niet, bel gerust of stuur een e-mail naar: info@plexus-solaris.nl

Reacties zijn gesloten.