Cursus

groepscursus ontspanningsmassage ‘van tijd naar tijdloosheid’

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren om een fijne en helende ontspanningsmassage te geven aan bijvoorbeeld vrienden/vriendinnen en familie. In zeven avonden leer je stapsgewijs de massage op te bouwen tot een complete massage.

Integrale massage is gebaseerd op een combinatie van verschillende westerse en oosterse massagevormen zoals o.a. de klassieke massage, polariteitsmassage, bindweefselmassage, drukpuntmassage en holistic pulsing. het ontspant lichaam en geest, zorgt dat de energie beter doorstroomt en het zelfgenezend vermogen groter wordt. Stress en allerlei fysieke kwaaltjes kunnen verminderen en er ontstaat meer harmonie tussen lichaam en geest. Integraal wil ook zeggen dat de mens in zijn totaliteit wordt gezien, dus zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel en emotioneel. Het kan je ook bewuster van en nieuwsgieriger maken naar je lichaam en wat er allemaal gewaar te worden is.

De cursus is sterk gericht op aandacht, bewustwording, voelen en ervaren. Dat betekent dat je een aantal technische vaardigheden wordt aangeleerd, maar dat je vooral wordt geleerd om vanuit je centrum (je eigen kern) te masseren. De nadruk wordt dus gelegd op het bewust worden van jouw eigen lichaam, de ander zijn/haar lichaam en de concentratie die nodig is tijdens de massage. Hierdoor ontstaat een massage die voor zowel de ontvanger als de masseur een heilzame, ontspannende en meditatieve werking heeft en brengt je van denken naar voelen, van hoofd naar lichaam, van tijd naar tijdloosheid.

Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 8 mensen en minimaal 6 mensen. Ruim zittende kleding is aanbevolen. Graag 2 handdoeken en een groot badlaken meenemen. Massagetafels en massageolie zijn aanwezig. (inclusief lesmateriaal en certificaat).

Kosten op aanvraag
 

Individuele cursus integrale ontspanningsmassage

Op vele verzoek heeft praktijk Plexus Solaris nu een aangepaste individuele versie van de uitgebreide cursus integrale ontspanningsmassage ontwikkeld. In vier dagdelen leer je stapsgewijs de massage op te bouwen tot een complete massage. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren om een fijne en helende ontspanningsmassage te geven aan bijvoorbeeld vrienden/vriendinnen en familie.

Gedurende deze cursus kun je beleven wat er gebeurt als verschillende massage technieken samensmelten in een speelse manier van aanraken en aangeraakt worden. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding en praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledig massage te geven. De cursus is geschikt voor iedereen, die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Doordat de lesstof in een kleine setting met extra persoonlijke aandacht kan worden overgedragen, heeft dit uiteindelijk een positieve invloed op het leerproces.

De cursus vindt plaats in de praktijk in Gouda met maximaal 2 deelnemers ( bijvoorbeeld met je partner, een vriend of vriendin of met wie je ook wilt). In overleg worden de data en tijden afgesproken voor de 4 lessen van circa 4 uur.

Prijs op aanvraag. Lesmateriaal inbegrepen.

Reacties zijn gesloten.