Even voorstellen..

87841316611617152555320882571880162774542162161n

Mijn naam is Marcel van Harten, geboren in 1964, ik ben ongehuwd, vader van een prachtige dochter en de drijvende kracht achter praktijk Plexus solaris.
Ik ben zo’n 25 jaar geleden, tijdens een reis in Indonesië voor het eerst in ‘aanraking’ gekomen met massage.
Omdat ik rond dezelfde periode merkte dat ik bij het intensieve sporten veel baat had bij massage, besloot ik mijzelf de kunst van het masseren eigen te maken. Later, mede door de vele invloeden die ik had opgedaan tijdens mijn reizen in het verre oosten, de talrijke opleidingen en vooral door het vele masseren in de praktijk, leerde ik westerse en oosterse massagetechnieken toe te passen, te verdiepen en te verfijnen.
Door ingrijpende veranderingen op persoonlijk vlak herontdekte ik ook mijn hooggevoelige en intuïtieve kwaliteiten, en leer(de) dit verder om te zetten in de kunst van het aanraken en het coachen/begeleiden van o.a. hoogsensitieve mensen.

Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met non-dualiteit (Advaita Vedanta). Als visie is het non-dualisme een mens- en wereldbeschouwing. Daarin worden de grenzen en scheidingen – tussen jezelf en de ander, lichaam en geest, de micro- en macrokosmos, subject en object, mens en God – gezien als aangeleerd en betrekkelijk. In de praktijk van het dagelijkse leven is het maken van scheidingen de oorzaak van veel problemen, zowel in het individu als in de samenleving. Steeds ontstaan conflicten als het één tegenover het andere wordt gesteld, als de ene mens tegenover de ander komt te staan. Gescheidenheid is de bron van alle conflicten. De oplossing van de problemen ligt dus in de relativering van de scheidingen en de zijnservaring van een groter geheel waarin alles en iedereen is opgenomen. Daarin blijven wel de verschillen, maar deze verbreken de fundamentele eenheid niet.
Door deze ziens,- en Zijnswijze herkende ik weer mijn essentie en begon na jarenlange omzwervingen ‘thuis te komen’. Thuis in mijzelf. Een thuiskomen waar ik eigenlijk altijd al was…

Sindsdien is de basis van mijn diepere motivatie en inspiratie om mensen te begeleiden ‘mindful based’.
De instrumenten die ik daarbij ik kan zetten zijn een diversiteit aan effectieve massagemethodieken en coaching, en trainingsvormen.

Lijden doet iedere keer weer een appèl op ons tot overgave,
om te stoppen met strijden, te stoppen met het geduw en getrek
vanuit het beperkte gezichtspunt van de persoon.
Het is de stem van het Geheel die liefdevol in je oor fluistert:
“Word wakker, geef het op, laat los..
Zie wie je werkelijk bent!”

Reacties zijn gesloten.