Massage voor (HSP)-kids

Een kind krijgt elke dag veel indrukken binnen. Om dit een plaats te kunnen geven is vaak lastig.
Door massage kunnen kinderen de vele indrukken van de dag loslaten, beter slapen en daardoor de volgende dag weer een frisse start maken.
Kindermassage is voor ieder kind fijn als middel om rust te creëren, maar ook zeer geschikt bij:

-overprikkeling
-stress en onrust
-lichamelijke pijn, als buikpijn, obstipatie
-slaapproblemen
-overgevoeligheid, hoog sensitiviteit (HSP)
-allergieën, eczeem
-faalangst en onzekerheid
-vermoeidheid
-concentratieproblemen
-emoties als verdriet, boosheid en angsten

Kindermassage geeft rust en heeft een positief effect op de gemoedstoestand van een kind. Door de massage raken zij meer ontspannen, komen weer met hun aandacht bij zichzelf, slapen beter en krijgen zij meer zelfvertrouwen.
Het is prettig voor een kind als de ouder tijdens de massage in dezelfde ruimte is. Dit geeft veiligheid en vertrouwen. Hierdoor kan het kind zich beter ontspannen. Zonodig wordt de massage gecombineerd met Craniosacraal relaxatie
De massage is geschikt voor kids vanaf 6 jaar.

Hoe gaat het in zijn werk? ( Onderstaande tekst voor kids ):

Ik begin met het stellen van wat eenvoudige vraagjes: Bijvoorbeeld: heb je ergens last van of heb je ergens pijn? hoe voel je je?
Daarna mag je op de massagetafel gaan liggen. Allereerst op jouw buik en halverwege de tijd gaan je je omdraaien op je rug. Jouw ondergoed hou je gewoon aan en als je het fijner vind om jouw kleding helemaal aan te houden is dat helemaal goed natuurlijk. Dan masseer ik gewoon zonder massage-olie. Geen probleem hoor.
Ik leg daarna wat een grote handdoek en een fleezedeken op jou zodat je het niet koud krijgt. Dan zet ik een ontspannend achtergrondmuziekje op. En..je mag , als je dat leuker vindt, ook jouw eigen rustige favoriete cd-tje meenemen. Kan allemaal.
Soms zal je het lastig vinden je helemaal te ontspannen in het begin of een beetje verlegen zijn. Dat geeft helemaal niks. Jouw mama of papa blijft gewoon bij jou terwijl ik ga masseren. Met kleine stapjes bouw ik de massage rustig op. Ik begin bij je voeten en eindig de massage bij weer bij je voeten. Zeg gerust als het te stevig is of ergens pijnlijk aan voelt. Ik zal daar mee rekening houden zodat je gewoon lekker kunt ontspannen.

Nadat de massage is afgelopen krijg je, voordat je de behandeltafel weer verlaat, zelf nog even de ruimte om bij te komen en na te voelen.
Tijdens het nagesprekje waarin je nog iets te drinken krijgt vraag ik je hoe je je voelt. Voel je je bijvoorbeeld stevig op de grond staan, ben je niet duizelig? Wat heb je zoal ervaren?
Ik raad je dan aan om de dagen er na extra veel water te drinken. Bij een massage komen afvalstofjes vrij en door extra te drinken raak je deze makkelijker kwijt. Anders zou je hoofdpijn kunnen krijgen en dat is niet fijn toch?
Daarna ga je weer lekker met mama of papa mee naar huis en zien we elkaar misschien de volgende keer weer in de praktijk als het nodig is.

Reacties zijn gesloten.