Intuïtieve coaching

In onze westerse cultuur zijn we erg gericht op zaken buiten onszelf. We hebben het druk met ons werk, onze relaties en contacten en maken te weinig tijd om bewust de verbinding met onszelf te ervaren. Er is vaak een grote dis-balans tussen ons denken en hoe we ons voelen.

Als Intuïtief Coach kijk ik samen met jou naar je huidige situatie en naar de vraag die er is. In een aantal gesprekken wordt de kern van het probleem naar boven gehaald en wordt er gewerkt aan het herstellen van de natuurlijke balans. Zo leer je weer om in je eigen kracht te komen en bewust verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf in de situatie van dit moment. Inzicht in je eigen ontwikkelingen vanuit het verleden is vaak de sleutel tot het nemen van volwassen verantwoordelijkheid in het Nu. Dit kan gerelateerd zijn aan werk, privé-leven of geestelijke- en lichamelijke gezondheid.

Om een coachtraject te gaan volgen wordt er eerst een intakegesprek gehouden. Daarin wordt gekeken naar de problematiek die er ligt en naar de mogelijkheden om samen aan de slag te gaan. Deze samenwerking zal plaatsvinden op basis van gedeelde verantwoordelijkheid, waarbij beide partijen er bewust voor kiezen mee te werken aan dit proces. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over de tijdsduur en de aanpak.

Bij mijn werkwijze laat ik me leiden door mijn intuitie en kijk wat er op dat moment nodig is. Door de vaardigheden die ik me eigen heb gemaakt ben ik in staat de coachee (degene die gecoached wordt) zodanig te begeleiden dat hij zijn eigen antwoorden vindt. Vanuit een empathische houding luister ik met aandacht.
Mijn inspiratie haal ik zowel uit de Westerse als uit de Oosterse denkwijzen. Juist door die beiden te combineren ontstaat er een mooie ingang voor een wezenlijk contact.
De coachee is verantwoordelijk voor zijn eigen veranderingsproces. Uitgangspunt is altijd dat het gesprek plaats vindt op basis van gelijkwaardigheid.
Zingeving en bewustwording staan centraal met als uitgangspunt een holistisch mensbeeld en raakvlakken met de boeddhistische levensvisie.

Ik heb de coachingsopleiding gevolgd bij IMC Mensontwikkeling, het opleidingsinstituut voor professionele en mensgerichte opleidingen op het gebied van coachen, communicatie en leiderschap. Uniek in haar aanpak is de combinatie van Westerse en Oosterse denkwijzen met als basis een holistisch mensbeeld. Zowel in de opleiding als in de persoonlijke begeleiding wordt een onomkeerbaar proces in gang gezet van bewustwording, met een positieve uitwerking op eigen verantwoordelijkheid, zelfkennis en authenticiteit.

Praktijk Plexus Solaris werkt volgens de NOBCO Ethische Gedragscode. Bij klachten is het Klachtenreglement van Stichting NOBCO van toepassing.
Klik HIER voor Ethische Gedragscode

Reacties zijn gesloten.