HSP – coaching

Hoogsensitiviteit is een bekend gegeven bij praktijk Plexus Solaris. De keuze voor (therapeutisch) lichaams,- en coachingswerk en om de hoogsensitieve medemens te begeleiden en ondersteunen is in belangrijke mate ontstaan door de eigen hooggevoeligheid van oprichter en eigenaar Marcel van Harten.
Hoogsensitiviteit is een kwaliteit die aanwezig is bij 15- 20% van alle mensen. Een kwaliteit die in onze samenleving nu onvoldoende tot uiting komt en gewaardeerd wordt. Dit komt o.a. doordat al een hele tijd kwantiteit de belangrijkste drijfveer in de samenleving is. En de belangrijkste drijfveer voor een hoogsensitief persoon is kwaliteit.
In de samenleving zie je een omwenteling. De crisis maakt zichtbaar wat een eenzijdige focus op kwantiteit veroorzaakt.Omdat hoogsensitieve mensen van oorsprong een natuurlijke drang naar kwaliteit hebben, hebben zij de komende jaren een belangrijke bijdrage te leveren aan de samenleving. Een samenleving waarin balans is tussen de mensen, de materie en de natuur.
Veel hoogsensitieve mensen hebben hun kwaliteiten tot nu toe onvoldoende benut omdat hun kwaliteiten simpelweg onvoldoende werden gewaardeerd in een omgeving die graag snel resultaat/winst wilde zien. Een gevolg hiervan is dat naar verhouding meer hoogsensitieve mensen ziek zijn, onbevredigend of geen werk hebben of zich van de maatschappij hebben afgekeerd.
Wij zijn er van overtuigd dat door “sensitiviteit” als basiskwaliteit in ere te herstellen, een belangrijk fundament gelegd wordt leefbare samenleving. Het geeft een positieve bijdrage aan de levensvreugde van hoogsensitieve mensen en zij worden wederom een volwaardige partner in de samenleving. Daar zetten wij ons voor in.

Reacties zijn gesloten.