Hoe werkt het?

Het eerste contact met ons verloopt meestal telefonisch of per e-mail.
Als de afspraak is gemaakt sturen wij van tevoren per e-mail het intakeformulier, een overzichtlijst van de vergoedingen en de huisregels.
Op de afgesproken dag en tijdstip verwachten wij je in de lichte en sfeervol ingerichte praktijk voor de daadwerkelijke kennismaking en het intakegesprek. (staat los van de behandeltijd en wordt niet in rekening gebracht).
Ik zal een aantal vragen aan je stellen om een beeld te krijgen van je eventuele klachten, van je medische historie, hoe het op dat moment met je is en van je verwachtingen betreffende de massage(therapie). Tevens stellen we een eventueel behandelplan en behandelovereenkomst op.
Als je geen specifieke klachten hebt en gewoon lekker wilt ontspannen dan is dat natuurlijk ook.
Je hoeft alleen maar gewaar te zijn wat er gebeurd vanuit een open nieuwgierigheid naar wat de lichamelijke en/of psychische signalen die het lichaam uitzendt te vertellen hebben. Hierdoor kan er meer inzicht ontstaan in de aanleiding of oorzaak van een eventuele klacht(en).
Vanuit deze bewustwording ontstaat de keuze om, anders met jezelf, met anderen of met situaties om te gaan waardoor signalen en klachten kunnen verminderen.
Een goed gevoel bij het wederzijdse contact is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de massagebehandeling, massagetherapie of coachingsgesprek. Uitgangspunten zijn respect en acceptatie van wat is. De intentie is bewustwording en heling. De keuze wordt bepaald aan de hand van je wensen en verwachtingen.

Daarna wordt je uitgenodigd om op de behandeltafel plaats te nemen. Jouw privacy wordt uiteraard gerespecteerd.
Muziek kan aan de ontspanning bijdragen, maar als je de stilte verkiest kan dat natuurlijk ook.
Er is een ruim aanbod aan muziek aanwezig maar als je het prettig vind om zelf een cd of mp3 mee te nemen is dat geen probleem.

Nadat de behandeling is afgelopen krijg je, voordat je de behandeltafel weer verlaat, zelf nog even de ruimte om bij te komen en na te voelen.
Tijdens het nagesprekje waarin je nog iets te drinken krijgt vragen wij hoe je je voelt. Voel je je stevig op de grond staan, ben je niet duizelig? Wat heb je ervaren?
Na het plannen van een eventuele nieuwe vervolgafspraak, vindt de betaling contant plaats, of in overleg, per bank. De factuur wordt enkele dagen daarna per e-mail of zonodig per post verzonden.
Tot slot nemen we afscheid en ontmoeten wij elkaar eventueel weer bij het volgende consult.

Nazorg: Het is verstandig om direct na de massagebehandeling intensieve inspanningen te vermijden. Het lichaam laat na de massage zien wat er losgemaakt is, bijvoorbeeld de al onderhuids aanwezige vermoeidheid. Door hier aandacht aan te besteden, door rustig aan te doen of even te gaan liggen blijf je langer bij het ervaren gevoel en daarmee dichter bij jezelf.
Na de massagebehandeling kun je soms tijdelijk last krijgen van verergering van de klachten zoals vermoeidheid, een zwaar gevoel in je lichaam, meer urine uitscheiding, verandering van de urinekleur en/of verandering in de ontlasting. Dit heeft te maken met het vrijkomen van afvalstoffen en is een normale reactie. Het is goed om na de massage meer water te drinken om afvalstoffen die vrijgemaakt zijn sneller af te voeren via de nieren.
Deze reacties worden vaak minder na een paar behandelingen. Het lichaam zal steeds minder afvalstoffen vasthouden en daardoor meer ontspannen voelen na behandeling.
Ook kan je meer gaan dromen en meer en makkelijker contact krijgen met de gevoelens die je hebt ervaren tijdens de massage.
Deze reactie(s) kunnen een paar dagen duren. Heb je daarover toch nog vragen, bel of mail gerust.

Reacties zijn gesloten.