De Yantramat

Een Yantramat is een moderne variant op de oude indiase spijkermat en een ideale zelfbehandelingsmethode. Deze spijkermat kan de doorbloeding van de spieren en organen verbeteren, waardoor de zuurstoftoevoer stijgt.
Het stimuleert de bloeddoorstroming en onder invloed van de pijnprikkels die de hersenen ontvangen maakt het lichaam “gelukshormonen” aan. De endorfine en oxytocine die vrijkomen in het lichaam hebben een ontspannend effect en verzachten de pijn.
De Yantramat is bijzonder geschikt voor mensen met slaapproblemen. U heeft meer energie en bent alerter. Uw bloeddruk daalt en u voelt zich gewoon beter. Veel gebruikers melden een verlichting van hun pijnklachten en een betere nachtrust.

Een stukje geschiedenis.
De geschiedenis van de spijkermat begint in India, alwaar deze al vele duizenden jaren door fakirs en yogabeoefenaars werden gebruikt. Voor het gewone volk zag het gebruik van de fakirs op de spijkermat en zeer gevaarlijk en pijnlijk uit maar in werkelijkheid werd deze gebruikt om te kunnen ontspannen, te mediteren en ademhalingsbeheersing.
Hoe de spijkermat in het westen is terechtgekomen is moeilijk te achterhalen, maar zeker is dat de westerse wereld tegenwoordig veel meer geinteresseerd is in alle oosterse therapieen en geneeswijzen. Een aantal van de behandel- en geneeswijzen die men in het oosten aanwendt is o.a., allerlei vormen van massage, acupunctuur, qigong, meditatie, voetreflextherapie, voedingsleer en medicatie op kruidenbasis.
Daar is nu dan ook de spijkermat bijgekomen. In het begin van de jaren 80 dook deze op in Rusland, alwaar de mat in ziekenhuizen werd gebruikt. Het bleek dat de spijkermat ontstekingen verminderde, het immuun van het lichaam versterkte, de genezing versnelde en stress verminderde. Zelfs op depressies had het een goed effect. De oude fakirmat heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de hedendaagse acupressuurmat, wiens spijkertjes de energiepunten in het hele lichaam (en geest) stimuleren. Deze punten komen overeen met de Chinese leer over acupunctuur en acupressuur, de techniek die wordt gebruikt om het hele lichaam en geest te versterken en te helen.

De Yantramat is inclusief een handleiding nu in onze praktijk te koop of te bestellen via onze nieuwe webwinkel.

Zin om de mat eerst uit te proberen? in de praktijk is een testmat aanwezig.
Klik HIER voor een filmpje.

Enkele getuigenissen:
‘Ik ben al een tijd in het bezit van een yantramat, ik gebruik ze ongeveer drie maal per week. Als ik wat moe gewerkt ben en ik ga op de mat liggen, kom ik weer uitgerust van de mat. Als ik op de mat lig, word ik volledig ontspannen, ik val er van in slaap, en dat geeft een zalig gevoel.
de eerste paar keren is het even wennen, maar het is eigenlijk na de eerste keer al heel goed met ontbloot bovenlijf te doen zonder pijn’.

‘Sinds een aantal dagen ben ik nu in het bezit van een mooie olijfgroene Yantramat.
Zodra ik een paar tellen op de mat lig val ik in een overheerlijke diepe slaap. Na een minuut of 20 wordt ik vanzelf weer wakker en voel me helemaal niet moe. Soms ben ik nog een beetje rozig van het slapen en de warmte van mijn rug.’

‘Het voelt helemaal niet aan zoals je in eerste instantie zal denken. Je voelt helemaal niet dat je op een modern spijkerbed ligt. Ik ben er erg blij mee en zeer tevreden over’.

‘Vorige week zo’n Yantra mat gekocht en ik moet zeggen: het is een verwennerij! Ik ervaar het als heerlijk ontspannend en ik slaap er goed op. Althans..niet de hele nacht , maar gewoon een minuutje of 20 voor het slapen gaan. Resultaat: een heerlijke diepe nachtrust en opstaan met een fit gevoel’.

‘Ik stond in het begin zeer sceptisch tegenover deze spijkermat Maar ik mocht het eens proberen en die kans laat je toch niet liggen…
Heel voorzichtig ging ik er op liggen(dat prikt toch wel, hoor) maar na nog geen 5 minuten was ik al vredig ingedommeld!
Nu gebruik ik de mat elke avond gedurende 20′. Ik leg mij dus elke avond op mijn mat en lig binnen de 5′ in een zalige slaap. Om een of andere reden word ik steeds na 20′ eventjes terug wakker en verwijder dan de mat om zalig verder te slapen en ’s morgens met duidelijk meer energie wakker te worden.’

Het is een rare gewaarwording als ik op de mat gaat liggen. Ik kan eigenlijk ook niet goed verklaren wat de mat juist doet maar men krijgt vrij snel een zalige gloed over mij heen.
Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om die mat eens te kunnen uitproberen want anders had ik het nooit gelooft en dus ook nooit gekocht.
Als ik er nu met andere mensen over praat durf ik eigenlijk niet zeggen : ” Probeer die van mij maar eventjes dan kan je jezelf overtuigen”, want dan moet ik mijn mat enkele dagen missen en krijg ik ze meestal zelfs niet terug. Aan al diegene die twijfelen, zeker uitproberen het is echt de moeite en ge hoeft er eigenlijk niks voor te doen.’

yantra way

Reacties zijn gesloten.