HSP – begeleiding

Hoogsensitiviteit is een bekend gegeven bij praktijk Plexus Solaris. De keuze voor (therapeutisch) lichaams,- en coachingswerk en om de hoogsensitieve medemens te begeleiden en ondersteunen is in belangrijke mate ontstaan door de eigen hooggevoeligheid van oprichter en eigenaar Marcel van Harten.
Hoogsensitiviteit is een kwaliteit die aanwezig is bij 15- 20% van alle mensen. Een kwaliteit die in onze samenleving nu onvoldoende tot uiting komt en gewaardeerd wordt. Dit komt o.a. doordat al een hele tijd kwantiteit de belangrijkste drijfveer in de samenleving is. En de belangrijkste drijfveer voor een hoogsensitief persoon is kwaliteit.
In de samenleving zie je een omwenteling. De crisis maakt zichtbaar wat een eenzijdige focus op kwantiteit veroorzaakt.Omdat hoogsensitieve mensen van oorsprong een natuurlijke drang naar kwaliteit hebben, hebben zij de komende jaren een belangrijke bijdrage te leveren aan de samenleving. Een samenleving waarin balans is tussen de mensen, de materie en de natuur.
Veel hoogsensitieve mensen hebben hun kwaliteiten tot nu toe onvoldoende benut omdat hun kwaliteiten simpelweg onvoldoende werden gewaardeerd in een omgeving die graag snel resultaat/winst wilde zien. Een gevolg hiervan is dat naar verhouding meer hoogsensitieve mensen ziek zijn, onbevredigend of geen werk hebben of zich van de maatschappij hebben afgekeerd.
Wij zijn er van overtuigd dat door “sensitiviteit” als basiskwaliteit in ere te herstellen, een belangrijk fundament gelegd wordt leefbare samenleving. Het geeft een positieve bijdrage aan de levensvreugde van hoogsensitieve mensen en zij worden wederom een volwaardige partner in de samenleving. Daar zetten wij ons voor in.

Klik Hier voor een HSP- filmpje

Gecertificeerde HSP begeleiders hebben een intensieve training gevolgd van drie maanden bij Instituut EszenzZ te Amsterdam en zijn aangesloten bij het landelijke HSP Begeleiders Netwerk.
Gerichte doorverwijzingen, eventuele supervisie, advisering, ondersteuning en samenwerkingen zijn hierin mogelijk.
Het gezamenlijke logo van de gecertificeerde HSP begeleiders die zijn opgeleid bij Instituut EszenzZ is de prachtig gekleurde vlinder.

Waarom een vlinder?

De vlinder symboliseert een transformatie zoals wij die zelf kunnen ondergaan in een proces waarin we zoeken naar persoonlijke vrijheid. De vlinder begint zijn leven als rups en gaat in zijn cocon een heel proces tegemoet.
Maar voordat hij dat proces ingaat moet hij over genoeg energie beschikken. Daarom eet een rups de hele dag. Hij is voortdurend met zichzelf bezig om de toekomstige transformatie te kunnen doorstaan. Hij schenkt zichzelf van rups tot vlinder alle aandacht. Zo is de natuur, het handelt op dat moment alleen voor zichzelf. Dat is niet zelfzuchtig, maar verzorgend en intelligent.
In de cocon, zijn eigen binnenwereld, vindt de verandering plaats. Deze veilige ruimte realiseert hij voor zichzelf zodat alle aandacht kan worden geschonken aan het geleidelijke groeiproces. Geduld is hierin belangrijk om volledig tot bloei te komen. Daarna verschijnt het in zijn puurste schoonheid. De pracht van de binnenwereld wordt middels de nieuwe uiterlijke vorm als vlinder aan de wereld getoond. Zijn liefde danst en is zorgzaam voor andere levensvormen, waaraan de vlinder via de bestuiving hun voortbestaan gunt.

Een totale transformatie in, voor en met zichzelf, teneinde de natuur te dienen.

Een gecertificeerd hsp begeleider reikt jou de hand, om samen met jou middels de juiste aandacht en energie in de leergang je persoonlijke transformatie als hooggevoelig persoon te stimuleren. Op zoek naar jouw binnenwereld, jouw veilige plaats, teneinde een vlinder te worden.

9976Vlinder52

Reacties zijn gesloten.